Läkarbesök: Värk i tummen och träningsvanor

Besökte läkaren i veckan för att undersöka min värkande tummar. Fick ont efter att jag lite rund om fötterna testade Irländsk julafton på midsommarafton, smärtan har inte försvunnit sedan dess. Så jag bokade en tid hos en läkare för att få det undersökt.

Foto på mig som står och tränar med gummiband i vardagsrummet.
Första träningen med gummiband

Jag blev snabbt bemött av en vänlig läkare som tog mig till undersökningsrummet. Hon såg mig rakt i ögonen och frågade vad som hade hänt, samtidigt som hon kände på min tumme.

Jag förklarade för henne att jag hade lekt Irländsk julafton på midsommarafton och att min tumme hade börjat göra ont efter det. Hon nickade, därefter synade hon mig från topp till tå och frågade sedan om jag tränade någon sport eller aktivitet regelbundet.

Jag blev lite förvånad över frågan, men svarade ärligt att jag inte hade någon regelbunden träningsrutin. Läkaren nickade förstående och förklarade att hon hade sett liknande fall tidigare. Hon sa att brist på träning och rörelse kan orsaka värk och smärta i lederna, och att det kan vara svårt att bota utan att förändra sin livsstil.

Jag kände mig lite besviken över att läkaren inte verkar så intresserad av min omedelbara problem med tummen, men samtidigt kände jag mig tacksam över att hon gav mig värdefull information om min hälsa i stort. Hon gav mig också några övningar och tips på hur jag kunde förbättra min rörlighet och minska smärtan i framtiden.

Trots att min vistelse på läkarmottagningen kanske inte löste mitt omedelbara problem med värk i tummen, så kände jag mig ändå lugnad och motiverad att ta hand om min kropp på ett bättre sätt.

Idag åkte jag till sportaffären och köpte de gummiband som behövs för att kunna göra lite övningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *