Bevara dina minnen

Digitalisera Super 8 filmer till marknadens bästa priser?

Genom mitt engagemang för att digitalisera Super 8, drivet av en passion för fotografering, historia och släktforskning, har jag insett hur viktigt det är att bevara våra berättelser för framtiden. Som en del av min hobbyverksamhet erbjuder jag, med en modern Super 8-scanner, en tjänst att försiktigt och noggrant överföra dina filmer till digitalt format till ett förmånligt pris. Mitt mål är att assistera privatpersoner i deras strävan att ge nytt liv åt sina minnen, så att dessa ovärderliga ögonblick kan berättas vidare och uppskattas av kommande generationer. Tillsammans säkerställer vi att dina historiska skatter bevaras för alltid.

Så här mycket kostar det att digitalisera Super 8 filmer

Rulle 7,5 cm

90 kr/st

Super 8 ger:
ca 3 min 20 sek

Dubbel 8 ger:
ca 4 min 6 sek

Rulle 13 cm

300 kr/st

Super 8 ger:
ca 13 min 7 sek

Dubbel 8 ger:
ca 16 min 26 sek

Rulle 15 cm

400 kr/st

Super 8 ger:
ca 19 min 41 sek

Dubbel 8 ger:
ca 24 min 37 sek

Rulle 18 cm

500 kr/st

Super 8 ger:
ca 26 min 15 sek

Dubbel 8 ger:
ca 32 min 49 sek

Så här går det till att digitalisera

För att säkerställa bästa möjliga resultat av digitaliseringen, börjar allt med dig. En väl rengjord Super 8 eller 8 mm film kan göra en stor skillnad i kvaliteten på den slutliga digitala filen. Jag rekommenderar att du rengör dina filmer för att ta bort damm och smuts innan du skickar dem till mig för bästa resultat.

När jag mottagit dina filmer, använder jag ny teknik för att noggrant digitalisera varje ögonblick. Processen säkerställer att varje bildruta från din Super 8 eller 8 mm film omvandlas med högsta möjliga kvalitet men med den gamla charmen.

Efter digitaliseringsprocessen genomgår dina filmer en noggrann redigering och restaurering. Jag justerar färgbalans, ljusstyrka och kontrast för att återskapa filmens ursprungliga skönhet. Dessutom används modern teknik för att minska repor och andra defekter, vilket förbättrar den visuella upplevelsen.

Din digitaliserade Super 8 eller 8 mm film konverteras till ett digitalt format som passar dina behov. Oavsett om du föredrar MP4 (det vanligaste formatet som kan spelas upp på i stort sett varenda enhet) för enkel delning eller ett annat format för arkivering, ser jag till att dina digitaliserade minnen är redo för framtiden.

När digitaliseringsprocessen är slutförd, blir dina minnen omedelbart tillgängliga för dig genom en säker och nedladdningsbar länk. Inga väntetider, inga fysiska leveranser – dina nydigitaliserade filmer är redo att tittas på, delas och njutas av genast. Jag säkerställer att varje ögonblick av dina värdefulla Super 8 och 8 mm filmer överförs till dig med bekvämligheten av direkt åtkomst, så att du kan börja återuppleva dina minnen med bara några få klick.

Våra Kunders Berättelser.

Äkta minnen återupplivade

Jag brinner för att bevara historier och minnen. Med en djup passion för fotografering, historia och släktforskning, erbjuder jag en professionell tjänst för digitalisering av Super 8 och 8 mm filmer. Mitt mission är att ge dina värdefulla filmer ett nytt liv i digital form, så att de kan berättas vidare och uppskattas av kommande generationer. Varje film är en unik berättelse, och jag är här för att hjälpa dig bevara den.

Anna Lindberg, leende, håller i en digitaliserad version av hennes familjs Super 8 film med en text om hennes positiva erfarenhet av digitaliseringstjänsten.

Att få se mina pappas gamla filmer från 70-talet i hög kvalitet var en känslomässig upplevelse. Tack Fredrik för att du tog hand om vår familjeskatt med sådan omsorg.

Anna Lindberg

Jönköping

Super 8: Den tidlösa klassikern som fortsätter att inspirera

Den legendariska Super 8 mm filmen

Super 8 kamera, visuell representation av klassisk filmteknik och nostalgi.

Lanserad av Kodak 1965, markerade Super 8 mm filmen en revolution inom filmindustrin. Detta förbättrade filmformat jämfört med det äldre Standard 8, introducerade en enkelhet i filmning tack vare dess kassettsystem, vilket gjorde det smidigt att ladda om kameran. År 1973 tog formatet ett stort steg framåt med introduktionen av versioner som stödde magnetljud, även om dessa aldrig blev lika populära som stumfilmerna. En standard Super 8 kassett innehåller 15 meter film, vilket räcker till cirka 3 minuter och 20 sekunder av filmning vid 18 bilder per sekund, den hastighet som oftast användes av amatörfilmare.

En titt tillbaka i tiden

Under 1970- och 1980-talen njöt Super 8-formatet av sin storhetstid, även om det idag till största delen ersatts av digitala videosystem. Trots detta har formatet sett en återupplivning på senare år, med nya kameror och råfilm fortfarande tillgängliga för köp – om än enbart som stumfilm sedan tillverkningen av ljudfilm upphörde 1997. Mot alla odds fortsätter Super 8 att överleva, även efter att Kodak slutade tillverka den populära Kodachrome 40-filmen 2005, och har återigen börjat vinna popularitet, särskilt bland amatörfilmare som värdesätter det traditionella sättet att filma.

Super 8 i den moderna eran

Idag används 8 mm-film sällan för familjefilmer men har funnit en nisch bland dem som uppskattar det unika utseendet som analog film kan erbjuda. Dess distinkta filmkorn och färgskalor gör det till ett populärt val för musikvideor, där skaparna söker ett visst estetiskt uttryck som är svårt att återskapa med modern digital videoutrustning.

Utmaningarna med ljud

Trots att Super 8 film med ljud introducerades några år efter det ursprungliga formatet, uppskattas det att endast 5% av alla Super 8-filmer inkluderar ett ljudspår. Att lägga till ljud till dessa filmer var en komplex process som krävde att ett magnetspår frästes in i filmen för att sedan kunna lägga till ljud. En alternativ metod innefattade användningen av en bärbar bandspelare, vilket förbättrade ljudkvaliteten men begränsade ljudupptagningen till mono.

Nytillverkning och innovation

Trots dess ålder fortsätter Super 8-formatet att inspirera ny tillverkning av både kameror och projektorer. Företag som Kodak och det danska Logmar har nyligen lanserat nya kameror som möjliggör ljudinspelning direkt på SD-kort. Dessutom fortsätter nya råfilmer och emulsioner att släppas, vilket ger filmare möjligheten att fortsätta skapa med detta ikoniska format.

Super 8-filmen står som en påminnelse om filmkonstens tidiga dagar och dess bestående arv inom både professionell och amatörfilmning. Dess unika charm och karaktär fortsätter att fängsla och inspirera, vilket bevisar att vissa saker bara blir bättre med tiden.

Beställningsformulär för digitalisering av Super 8 och vanlig 8 mm film

Beställningsinformation:

  • Priset för digitalisering är prissatt efter storlek på rulle. En rulle på 7,5 cm kostar 90 kr, 13 cm kostar 300 kr, 15 cm 400 kr och 18 cm 500 kr.
  • Den digitaliserade filmen levereras via en nedladdningsbar länk.
  • För en extra kostnad på 199 kr kan filmen även levereras på en USB-minnessticka.
  • Observera att du ansvarar för att skicka sina Super 8-filmrullar till mig. En returfrakt på 150 kr tillkommer för att täcka kostnaden att skicka tillbaka dina rullar. Filmerna skickas med PostNord paket till den adress du anger nedan.
  • När din beställning är skickad kommer en bekräftelse och information om adress att skicka filmerna till.
  • För enkelhetens skull levereras de digitalserade filmklippen om ett klipp per filmrulle som skickas mig. Du kan sen själv i lugn och ro döpa om dem till passande namn och datumintervaller.

Betalningsinformation:

  • När digitaliseringsprocessen är slutförd, kommer en förhandsvisning av en liten del av det digitaliserade materialet att skickas till dig för godkännande via länk. Detta för att säkerställa att du är nöjd med kvaliteten på tjänsten.
  • Efter ditt godkännande begärs full betalning för tjänsten. Betalning kan göras via Swish eller banköverföring.
  • När full betalning mottagits kommer en länk med åtkomst till alla digitaliserade filer att skickas till dig, redo för nedladdning. Samt att dina filmrullar och eventuellt USB-sticka görs reda att returneras till dig.
Har du ytterligare önskemål eller funderingar, skriv dem här ovan.