ICA Stjärnköp ⇒ ICA Westerlund

Åkte ner till stan och Stjärnköp i morse för ett sista farväl innan butiken slår igen och öppnas på ny plats med nytt namn och dessutom tillsammans med en annan butik. ICA Supermarket Westerlund kommer nya butiken att heta, efter den namnkunnige Dr Ernst Westerlund. På ICA Stjärnköp inledde jag mitt yrkesliv, arbetade extra under gymnasietiden fram till att butikschefen tyckte jag gott kunde börja arbeta på heltid…..det tyckte jag också.

Bild på ICA Stjärnköp i Enköping från lördagen den 16/4 2023, dagen innnan butiken stängde igen.

Idag drivs butiken av ICA-handlaren Johan. Johans pappa hade en ICA-butiken Fjärdhundra, i den butiken gjorde jag min prao under högstadiet…..och minns att jag följde med Johan för hemkörning av varor på landsbygden, bland annat till en gammal man som hade köket fullt av mjölktetror med urklippta öppningar där möss och råttor kunde boa in sig. Johans pappa arbetade jag dessutom med under en tid på ICA Maxi i Enköping.

Johan Lindblom, ICA-handlare på Stjärnköp och sedermera ICA Supermarket Westerlund.
Johan Lindblom sista ICA handlaren på Stjärnköp nästa vecka öppnar han portarna på nya ICA Westerlund

ICA butiken i Fjärdhundra togs senare över av Jim som innan dess drivit Torstuna handel (också ICA), där fick man alltid en köttbulle vid fredagshandlingen vilken alltid föregicks av bastubad i Österunda med de andra bönderna i trakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *