Kyrkogatan i Enköping tidigt 1900-tal jämfört med 2023

Begav mig till Kyrkogatan i Enköping och fotografera dess inte längre så charmiga arkitektur. Tog med mig ett foto från tidigt 1900-tal av samma gata och ville jämföra hur mycket som hade förändrats sedan dess.

Foto på Kyrkogatan i Enköping taget någongång mellan 1882-1920. Vy från Ågatan.
Kyrkogatan i Enköping foto taget någon gång mellan 1882 1920 Vy från Ågatan Fotograf Anders Willmanson Källa Enköpings museum

Åkte ner till Ågatan med min kamera och noterade omedelbart hur mycket som hade förändrats sedan det gamla fotografiet togs. De flesta av de äldre byggnaderna hade försvunnit och ersatts av modernare konstruktioner, men några har bevarats och renoverats.

Foto på Kyrkogatan i Enköping taget 2023-03-05. Vy från Ågatan.
Kyrkogatan i Enköping foto taget någongång i oktober 2022 Vy från Ågatan Fotograf Fredrik Eriksson

Jag tog flera bilder från samma vinkel som det gamla fotografiet, och det är fascinerande att jämföra hur mycket som hade förändrats. Det var som att se historien spelas upp framför mina ögon. Jag kunde se hur byggnader hade förändrats och människors klädstilar hade utvecklats.

Det var också kul att tänka på hur fotografen som tog det gamla fotografiet hade behövt arbeta hårt för att få till den perfekta vinkeln och exponeringen. Nu, med modern teknik, är det så mycket enklare att fånga samma bild.

Jag fortsatte att utforska Kyrkogatan och tog fler bilder från olika vinklar. Det var en härlig dag att utforska och dokumentera den här delen av Enköping, och jag kommer definitivt att återvända för att se hur det förändras igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *