Blev träffad av blixten tidigare i år

Tidigare i år blev jag träffad av blixten. Den slog ner från en grynig himmel med stor kraft. Känslan efter nedslaget var omtumlande, men bara inledningsvis. Redan efter några minuter var jag klarvaken igen och mina ögon började skönja något nytt!

I våras blev jag träffad av blixtenVid uppvaknandet såg jag nu något som kändes så hemma, så rimligt men ändå så långt bort från verkligheten. Jag hade blivit träffad av Medborgerlig Samling och förstod nu hur allt egentligen borde vara. Ett förstånd som redan fanns inom mig men som jag inte kunnat sätta ord på.

Jag har aldrig varit direkt politiskt intresserad (har tidigare röstat på Liberalerna och kristdemokraterna), däremot har jag många gånger fått omvälvande känslor i kroppen i olika sammanhang som jag inte riktigt kunnat förstå. När jag första gången kom i kontakt med Medborgerlig Samlings politik satte den direkt ord och mening på dessa känslor jag haft, jag kände mig genast hemma.

Demokratifrågor

Det finns många frågor på dagordningen som tilltalar mig, demokratifrågor och statens verksamhet är dem som ligger mig varmast om hjärtat. Tillbaka till kärnverksamheten är tydligt budskap från Medborgerlig Samling. Vi måste återupprätta det samhällskontrakt som samhället känner har brustit. Staten sysslar med för mycket trams som kostar för mycket för oss skattebetalare. Renodlad verksamhet som levererar det den är bäst på, likt vilket företag som helst!

Demokrati

  • Tillbaka till kärnverksamheten
  • Minska antalet riksdagsledamöter
  • Stäng bidragskranarna

Det personliga ledarskapet, ansvarstagandet och ansvarsutkrävandet är helt avgörande för ett gott styre. Vi värnar yttrandefriheten och är en folkrörelse som sätter de politiska och byråkratiska makteliten under lupp. Spelreglerna bör ändras så  att demokratin kan återvinnas.

Medborgerlig Samling är inte ett enfrågeparti, inte heller ett populistiskt parti som skriker högt för att synas. Vi är en gräsrotsrörelse som sakta men säkert har byggt upp en organisation och ett politiskt program. Partiet har till och med utarbetat skuggbudget.

Känner du också att Sverige behöver ett rejält uppvaknande? Gå med i Medborgerlig Samling!

Lämna en kommentar

*