Att leva på andras lånade pengar

Att låna pengar är ju aldrig helt roligt och någonting man som privatperson gärna undviker med undantag för vad cashen ska gå till. Det kan ju handla om investeringar som till exempel bygga eller köpa hus där det lånade kapitalet kan bli en lönsam investering på sikt.

Simon Nyström smslånOnlineMen att via ett sms, låna snabba pengar tror jag ingen tycker är en bra affär och det är nog även ett ämne man ogärna talar om i egenskap av att man själv har bundit sig till ett sådant lån. Skulle det komma fram att just du beblandat dig med detta är det med största sannolikhet ett ämne för dina vänner o bekanta att tala om bakom din rygg, i en inte allt för smickrande ton.
Ibland har nöden ingen lag heter det men jag tror i detta fall att det måste finnas en mängd andra lösningar för personer som är i behov av snabba pengar. Dödligheten på grund av pengabrist var antagligen inte större innan mobiltelefonernas inträde på marknaden.
Smslåne-branschen är riktigt skitig och människorna som tjänar pengar på andras nöd håller sig nog borta från strålkastarna med rätta. Snabba pengar på kort tid med ockerränta och dålig kontroll gör att detta blivit ett problem som rapporterats flitigt i alla nyhetsmedier.
Business är business och jag lägger inga personliga värderingar om vad man tjänar pengar på. Jag menar att så länge saker och ting är lagligt så får man gå på systemet och inte människorna om man vill påverka på riktigt.

En snubbe i strålkastarljuset som lever på lånade pengar

Det finns undantag i denna bransch, eller rättare sagt undantag inom en del av denna som handlar om att marknadsföra lånegivarna. Tänk er när människan som alltid tar den korta vägen, människan som inte tänker på konsekvenser utan bara lever i nuet. Det är denna människa som gör att Simon Nyström kan tjäna pengar på sms-lån. Han vet nämligen att det söks en hel del på internet efter tjänsterna och han vet dessutom hur han ska få sin hemsida som mot provision förmedlar kunder till bankerna att hamna högt på Google för dessa sökningar. Detta kallas affiliatemarknadsföring, för er som inte vet så ser dessa sidor ganska lika ut och när ni besöker Simons sida känner ni säkert igen er. Budskapet går inte miste om sig.

Vad gör Simon Nyström till ett undantag?

Jag känner inte Simon överhuvudtaget men gillar honom på distans. Genom att läsa hans blogg har jag kommit fram till att han verkar vara en jävla kul kille med en stor portion humor. Och vad som utmärker honom i detta är att han står i strålkastarljuset, detta innebär att han är helt öppen med att han tjänar pengar på andras olycka, ja det är en olycka att låna pengar på dessa villkor men olyckan är oftast självförvållad. Jag tycker ingen ska skämmas för att tjäna pengar och att denna snubbe öppet redovisar att han tjänar pengar på sms-lån gör honom hedersvärd tycker jag. Inga knussiduller här heller och inget PK att brottas med för att se ut att vara i bättre dager än vad de flesta av oss egentligen är.
Jag är ganska övertygad om att de flesta människor inte är så jävla PK som de vill utge sig för att vara. Tänk om alla kunde stå upp för vad de tycker på riktigt, vad mycket lättare allt skulle gå.
Simon Nyström tycker jag med detta projekt står upp för sig själv, han vill tjäna pengar, säger att han inte direkt är stolt över det men han ska ju leva han med och inte behöva bo på undantag med dåligt avtal när han blir äldre.
Vill ni läsa mer om Simon Nyström och hur han arbetar öppet med detta kan ni läsa hans blogginlägg med som avser detta projekt.

Lämna en kommentar

*