Den late UNT journalisten Håkan Holmberg

I en tid då det talas om fake news, desinformation, och digitala påverkansoperationer skulle man kunna tro att de som kallar sig ”riktiga journalister” tar tillfället i akt att stå upp för en sansad och korrekt rapportering. Så är inte fallet och senast i raden att göra bort sig är Uppsala Nya Tidning med dess politiske chefredaktör Håkan Holmberg i spetsen.

Läser man Holmbergs senaste ledare kan man enkelt konstatera att Håkan Holmberg är lat, okunnig och helt ointresserad av politik, se citat nedan.

En liknande förklaring finns säkert när det gäller det obetydliga stödet för partiet Medborgerlig Samling som försökte göra en poäng av att vara ”nästan” som SD, men inte riktigt.

Håkan Holmberg en lat och ointresserad politisk journalist på Uppsala Nya Tidning

Håkan Holmberg, politisk chefredaktör på UNT. Bildkälla Wikipedia under licens CC BY-SA 3.0

Hade Holmberg varit det minsta intresserad av politik och sitt eget anseende som journalist hade detta aldrig kommit i tryck. Holmberg har ingen aning vad han talar om när han torgför något så absurt som att Medborgerlig Samling försökt göra en poäng av att vara som SD.

Det minsta lilla politiska intresset från Holmbergs sida hade triggat hans faktagranskande sinne och lett honom till Medborgerlig Samlings hemsida för granskning av vår politik. Slutsatsen efter att ha läst hans ledare förblir numera att Håkan Holmberg är en lat, okunnig och ointresserad politisk journalist.

Har du likt Holmberg ingen aning om den politik Medborgerlig Samling vill föra kan jag varmt rekomendera denna intervju med vår partiledare Ilan Sadeé av Svensk Webbtelevision.

En för tiden passande kommentar till intervjun på YouTube:

Fy fan, den här killen är inte ovanligt smart eller något geni. Han är bara normal, med normal sunt förnuft. Och det gör det uppenbart hur himla saknat det är. Vilken otrolig hjärntvätt och subversiv ideologi/agenda/propaganda vi har utsatts för. Detta är inget mer än ett helt vanligt normalt samtal där man lyssnar och pratar ömsesidigt, konstigt att det ska vara så ovanligt. Att man ska behöva chockas av normalitet för att inse hur ovanligt det är. Läskig tid, nu måste verkligen förnuft och en sansad debatt få ta plats. Om vi vrider saker rätt kommer framtiden förundras länge över detta. Ungefär som vi tittar tillbaka på häxprocesserna, det är faktiskt inte mindre sjukt än det vi gått/går igenom. Alternativt fortsätter det utan vändning, skrämmande tanke.

Lämna en kommentar

*