Allting är gott när jag vinner Edward Bloms tävling

Så här är det. Edward Blom har just nu en tävling för sin kommande bok Allting gott och alldeles för mycket och jag ska vinna den tävlingen. Förutom ett signerat exemplar av boken är man även bjuden med en vän till releasefesten som hålls i september. Jag har många bra anledningar till att kamma hem detta och tänkte här berätta om dem.

Jag och Edward Blom på releasefesten av boken Allting gott och alldeles för mycket

Varför jag ska vinna Edwards boktävling!

Edward Blom och jag har en lång historia tillsammans även fast han inte själv vet om det, vi snackar här om ICA, Historia och Grosshandlare som utgör en gemensam nämnare för oss båda.

Jag fick kännedom om mannen första gången 2009 när programmet Mellan skål och vägg med Edward Blom sändes på TV8, jag fullkomligt hänfördes, serien är en av de bästa jag sett och Edward bidrog naturligtvis till detta. Under denna tid arbetade jag på ICA Kvantum Ekängen och höll på en del med marknadsföringen där. Mitt stora nöje var att fördjupa mig i ICA-historien och läsa annonsmaterial från förr för att hitta roliga uppslag, därför satt jag och bläddrade bland bilder och historier och använde dessa i butiken, sköna historier om ICA:s utveckling och reklam som blev små hållplatser runtom i butiken där kunderna stannade upp ett tag, läste och kanske drog på smilbanden och därmed gick hem från butiken med ett positivt minne som speglar deras egen barndom. Döm om min förvåning när jag fick reda på att det var ju min stora idol Edward Blom som hade arbetat fram materialet och sammanställt ICA-historien – i parti och detalj. Detta i kombination med TV-programmet gjorde att jag gick in till bossen och begärde om att nästa gång vi ska ordna något större evenemang i butiken eller boka in en föreläsare för personalvård så ska vi ha hit Edward Blom. Ni vet ICA-handlare är ganska upptagna och har sålades inte tid med att se på TV varpå i alla fall min chef gick miste denna uppenbarelse. Jag slutade senare på den ICA-butiken efter att inte blivit hörd.

Edward har påverkat mitt liv!

En annan gemensam nämnare som för oss samman är Grosshandlare, jag har ju släktforskat en del och en av de personer i min släkt som intresserar mig mycket är Grosshandlare Lars Fredrik Carlson han föddes urfattig men gjorde en riktig klassresa som var möjligt under denna tid om man hade sinne för det. Alltså denna grosshandlare tilltalade mig och jag drömde mig bort hur jag en dag själv skulle kunna sitta på verandan om sommarkvällarna, dricka konjak i väntan på att min egen trädgårdsmästare tittar förbi och låter mig avsmaka dagens skörd. Kombinationen av min nyfunna anfader och att Edward ofta talar så gott om borgarna och deras smörgåsbord på stadshotellen  gjorde att jag tog första klivet och började kalla mig själv för Grosshandlaren.

Katoliker och adeln

Jag ska inte göra detta inlägg för långrandigt men det finns en sak till värd att nämna som gjorde att Edwards och mina vägar korsades för några veckor sedan. Edward är katolik, vilken föranledde ett besök på Refvelsta Fideikommiss och Göksbo. En av mina närmsta vänner är uppvuxen på Göksbo men godset drivs som sig bör idag av dennes storebror. Här har jag tillbringat många timmar med att spela RISK, plocka flyghavre och drömma mig bort i att leva som en adelsman. Håller för närvarande på att bygga upp en liten hemsida om personerna inom Släkten Benzelstierna von Engeström som alltså innehar fideikommisset. Jag blev upprymd när jag såg att Edward var där som är en plats som lagt grunden till mitt intresse för historia och den svenska adeln, hoppas att han även besöktedet  von Engeströmska gravkoret vid Altuna kyrka.

Jag har garderat mig och bjudit på några anledningar till att vinna, men tro inte att detta är allt om så behövs kallar jag in det stora artilleriet, och om ni mot all förmodan vill utsätta er för att tävla om vinsten mot mig i denna tävling kan ni läsa mer om hur man deltar här.

Trackbacks

  1. […] med max 140 tecken – men som ändå måste få komma på kalaset tack vare detta blogginlägg: http://www.fredrik-eriksson.se/blandat/allting-ar-gott-nar-jag-vinner-edward-bloms-tavling  (Fredrik, även du ombedes skicka din mailadress till: […]

Lämna en kommentar

*